Háború és esküvő

Drámai fotó egy lengyel esküvőről, amin átgázolt a hadsereg

A Második Világháború kitörése miatt elmaradt esküvő drámai emlékének képe pezsdítette fel az internetet.

2015.08.07 12:30ma.hu
A háború székei

Amerikai romantikus vígjátékokon szocializálódott emberek számára nem titok, hogy az esetek nagy részében egy esküvő azért marad el, mert legalább egy fővel kevesebb jön el, vagy a leendő férj vagy az ara gondolja meg magát az utolsó pillanatban.

Ha túl sokan jelennek meg, az többnyire csak a szertartás utáni bulit tudja elrontani. 1939-ben azonban azért vesztette aktualitását egy lengyel esküvő, mert a német Wehrmacht is elindult a boldogító igent kimondani készülő pár felé.

Az internetet bejáró fotón szereplő székek a hozzáfűzött történet szerint az elmarad esküvő mementói, a hirtelen elrohanó násznép magára hagyta őket az erdőben és csak a háború befejeztével tértek vissza. Időközben a természet visszavette, ami az övé, és a székeken keresztül fák törtek az ég felé. A helyiek nem zavarták meg az idillt és minden évben lefestik az ülőalkalmatosságokat.

A fotó rendkívül népszerű lett, de sajnos kiderült, hogy a mellékelt történetből egy szó sem igaz.

Mint azt a hoaxok felderítésére szakosodott snopes.com kiderítette, a kép Belgiumban készült a Haut-bois és Faulx közötti úton és Patrick Demazeau, francia művész „Vivaldi Négy Évszaka” című installációját ábrázolja.

Demazeau előszeretettel használja a bútorokat és a természetet műveiben, azt mutatva, hogyan kínálnak kényelmes ülést az egész életükben álló fák a sétálóknak.

Második ránézésre már tényleg gyanús, hogy a fák pont a székek alatt kezdtek el nőni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.