Agyonlőttek egy nőt Franciaországban

Tragédiába torkollt az esküvői örömlövöldözés

Esküvői "örömlövéssel" véletlenül agyonlőttek egy nőt Észak-Franciaországban a hét végén.

2015.06.14 18:00MTI

A baleset Marly városában történt. A polgármester, Fabien Thieme elmondása szerint az áldozat, egy húszéves nő egy esküvőn vett részt és az utcán állt, amikor egy másik esküvő násznépének autókonvoja elhaladt mellette. A kocsikból örömlövéseket adott le az egyik lelkes férfi. A levegőbe célzott, ám vadászpuskája egyik töltényéből egy sörét mégis fejbe találta a nőt, aki még élt, amikor kórházba került, ám hamarosan belehalt sérülésébe.

A lövöldöző 27 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette. Az ügyészség közlése szerint az illető vadászpuskával többször is lőtt, hogy - mint vallotta - "fokozza a hangulatot".

New Yorkban sem volt lövésmentes egy szombaton esküvő, amelyet ráadásul a nagyhírű és igen elegáns Waldorf Astoria hotelben tartottak. Ott véletlenül sült el egy vendég pisztolya. A lövedék a márványpadlóba csapódott és szilánkokat repesztett ki belőle, amelyek négy másik vendéget könnyebben megsebesítettek. Ellátásukhoz kórházba vitték őket.

A Waldorf Astoria hotel az Egyesült Államok elnökének hagyományos szálláshelye, amikor közgyűlést tart az Egyesült Nemzetek Szervezete, és az elnöknek washingtoni rezidenciájából New Yorkba kell utaznia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.