Állatterror

Rendőrt kellett hívnia egy férfinak, mert a macskája elfoglalta a házát

Három órán át ült feleségével a kocsiban, de még ekkor sem mertek bemenni, inkább tárcsázták a segélyhívót.

2015.06.09 08:46ma.hu
storem/Flickr (CC BY SA 2.0)

Sokan azt mondják, talán a természet egyik legkegyetlenebb tréfája, hogy a macskákat túl kicsinek teremtette ahhoz, hogy megtehessék azt, amit igazán akarnak: megölni az embert. De ez nem jelenti azt, hogy meg sem próbálják. Bár szerintünk a cicák ennél sokkal szeretetreméltóbb lények, hogy így gondoljunk rájuk.

Nem úgy az a Connecticut állambeli stamfordi férfi, aki kénytelen volt a 911-et felhívni, mert egyszerűen megijedt és félt a harcias kedvű jószágától.

"A macskám egyre jobban agresszív lett, amikor a házban voltam, rám támadt, a lábamnak esett, megharapott" - részletezte a problémájának gyökerét a diszpécsernek az áldozat.

Az állat felett, aki előző éjjel lekölykezett egy picike cicát, minden bizonnyal a védelmező ösztönei vehették át az uralmat, mikor odáig jutott, hogy már be sem engedte a férfit a házba. A tulajdonos és felesége 3 órán át ültek a kocsijukban az épület előtt, teljesen tanácstalanul, mire végül arra jutottak, hogy itt már csak a rendőrség segíthet.

Ha valaha is láttunk már megkergült cicát, akkor pontosan tudjuk, mit érezhetett a házaspár a rendőrök kiérkezéséig.

A házimacskák ugyanis rendelkeznek mindazokkal az ösztönökkel, amikkel a jóval méretesebb nagymacskák: csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy letámadják és végezzenek az emberrel. És gyakran sikerül is nekik legalább annyiban, hogy kellően megfélemlítik a gazdáikat. Akik mind ismerik a macskák üres és mindenen átnéző tekintetét, mikor azt gondolják: "bezzeg ha nem lennék ilyen kicsi...".

Végül a négykilós macska hagyta hogy rettegésben tartott gazdái bemenjenek a saját házukba, miután a rendőrök behatoltak és biztonságosnak találták a terepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.