Nagy áldozatot hozott a sztár papája

Képek - Beyoncé apja eladta a házát lánya sikeréért!

Néha egy szülőnek hatalmas áldozatot kell meghoznia azért, hogy a gyermeke sikeres legyen - Ékes példa erre Beyoncé példája is, akit édesapja menedzselt és mára már világsztár vált a lányból. Ma van a születésnapja.

Vadító képek Beyoncéről - Kaméleonként változik... képgaléria

2008.09.04 15:30zene.hu

Beyoncé 1981. szeptember 4-én a Texasi Houstonban született. Szülei Tina (leánykori neve Beyincé) divattervező, és Matthew Knowles, egy korábbi eladó.

A szüleit úgy döntöttek, hogy a keresztneve hasonlítson az anyja leánykori nevére, mert az anyai nagyszülei, Lumis Albert Beyincé és Agnéz Deréon francia származásúak.

Vadító és tehetséges: Beyoncé a színpadon

Előadóművészi karrierje igen zsenge korában, hétévesen kezdődött apja, a producer Matthew Knowles irányítása alatt.

A táncoktatója több figyelmet fordított Beyoncé-ra és különféle versenyekre vitte a sztárdiákját. Beyoncé harminc ilyen énekes és tánc versenyt nyert meg.

Tizenévesként a Houston-i High School for the Performing and Visual Arts-ra járt, ahol megmutatta zenei tehetségét. Később az Alief Elsik High School-ba ment.

Egyesítve az erőket unokatestvérével, Kelly Rowlanddal és ismerőseivel, LeToya Tuckett-tel és LaTavia Robertsonnal, Beyoncé és apja 1990-ben megalapították a Destiny's Child nevű együttest.

Beyoncé nagyon letört, amikor 1992-ben elvesztették a Star Search nevű tehetségkutató verseny első helyezését, és amikor 1995-ben a lemezkiadójuk kidobta őket, még mielőtt kiadtak volna egy albumot.

Matthew Knowles, ezt követően kénytelen volt eladni családi házát, hogy a lányok tovább folytathassák pályájukat.

Beyoncé a párjával, Jay-Z-vel

S eljött a siker

Következett a szerződésük a Columbia kiadóval ütötték nyélbe, amelynek eredményeként 1997-ben többmilliós eladásszámú debütáló albumot adtak ki. Amikor a második sikerlemezt is kiadták, Beyoncé csillaga már magasan ragyogott, ami sokak szerint feszültségekhez vezetett az együttesben.

A trió tagjainak erről erősen megoszlik a véleménye. Michelle Williams elmondta, hogy Beyoncé a munkájuk nagy inspirálója volt.

Amikor Beyoncé megnyerte 2001-ben az ASCAP Az év legjobb popzenei szerzője-díjat, ő lett ezzel az első színes bőrű nő és a második nő egyáltalán, aki megkapta ezt a nagy elismerést.

A szólólemezre sem kellett sokat várni, amely 2003-ban látott napvilágot. Nem keltett csalódást, hatalmas siker lett.

Karrierje azóta is töretlen és egyre nagyobb sikereket ér el, rajongói az egész világon nagy tömegeket tesznek ki. Szeptember 4-én, a születésnapján Isten éltesse sokáig!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.