Kritizálják a túl széles női parkolóhelyeket

Rózsaszínt és jó nagyot kaptak a nők Törökországban

Heves kritikák érik a törökországi Antalya egyik bevásárlóközpontjának parkolóházát, amiért a nők számára különlegesen széles, rózsaszín parkolóhelyeket alakított ki.

2014.02.17 16:48MTI

A női parkolóhelyek - figyelembe véve, hogy a nők kevésbé ügyesek a parkolásban - egy méterrel szélesebbek a normálisnál - adta hírül hétfőn a Milliyet című török napilap.

"Így a nők nyugodtan parkolhatnak hátrafelé is. Még a nyitott ajtókkal sem érik el egymást a kocsik" - mondta el Kadir Benek, a parkolóház egyik tervezője.

A parkolóházat azonban a női vezetőkkel szembeni diszkriminációval vádolják. Hülya Ugur Tanriöver török feminista tudós pedig álszentnek nevezte az üzemeltetőket.

A rózsaszín parkolóhelyek miatt konkrét panaszok egyelőre csak férfiaktól érkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.