Nem mindenkinek tetszik

Megnyílt Stallone első festménykiállítása

Sylvester Stallone személyesen nyitotta meg vasárnap Szentpéterváron a festményeiből rendezett első oroszországi kiállítást, amelyet a helyi kommunisták be akartak tiltatni.

2013.10.27 17:02MTI
MTI

A patinás Orosz Múzeumban január közepéig nyitva tartó tárlaton 36 alkotást mutatnak be a hollywoodi sztár négy évtizedes festőművészi pályafutásából. Vlagyimir Guszev múzeumigazgató szerint a filmsztár festményei "kifejezőek, erőteljesek és dinamikusak, bemutatják, hogy mennyire agresszív a világunk".

Joszif Kiblickij, a múzeum művészettörténésze szerint Stallone impresszionista és expresszionista ihletésű képei "egyértelműen művészi értéket képviselnek, és a laikusok szemében alig különböznek napjaink egyik legdrágább festőjének, Jean-Michel Basquiatnak a festményeitől", akinek a képei dollármilliókért kelnek el.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a kiállítást megnyitva Stallone azt mondta, olyankor ragad ecsetet, amikor másként nem tudja kifejezni az érzelmeit. Hangsúlyozta azt is, hogy a festés számára nem a haszonszerzést szolgálja.

Az orosz szélsőbaloldal be akarta tiltani a kiállítást és tüntetésekkel fenyegetőzött arra az esetre, ha ez nem történik meg. Az Oroszország Kommunistái nevű párt szentpétervári szervezete szerdán pornográfia terjesztése címén feljelentette a színész, aki egy pornófilmben alakította legelső filmszerepét. A kommunisták szerint a Stallone főszereplésével forgatott Rambo-filmek "támadó háborúkra uszítanak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.