Jobban is kezdhetett volna az Elysium

Többet vártak Matt Damon Zárt világától

Matt Damon Elysium - Zárt világ című sötét jövőt idéző akciófilmje 30,5 millió dollárral (7,8 milliárd forinttal) debütált az észak-amerikai mozikban, ami elmaradt a várakozásoktól.

2013.08.11 23:29MTI

A District 9 című sci-fivel bemutatkozott Neill Blomkamp 2154-ben játszódó disztópiájában a földi világ túlnépesedett, veszélyes hely, az emberek nyomorban élnek, míg a kiváltságosok menedéke, az Elysium nevű műhold minden luxust biztosít lakóinak. 

Damon lehetetlen küldetésre vállalkozik: el kell jutnia a Zárt világba, hogy megmentse életét, és talán a többi hozzá hasonló számkivetetett sorsán is fordítani tudjon. A Sony és a filmet gyártó független MRC stúdió legalább 35 millió dolláros premierhétvégi jegyeladásra számított a Damon és Jodie Foster nevével reklámozott Elysiummal.
 
A produkció az Amerikán kívüli piacokon 10,9 millió dollárt keresett, így összbevétele 41,4 millió dollár (kilencmilliárd forint) lett. Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyezését a 26,6 millió dollárt (5,9 milliárd forintot) besöprő, Jennifer Anistonnal forgatott Családi üzelmek című vígjáték szerezte meg. 

A Disney Repcsik című animációs filmje pedig csupán a harmadik lett 22,5 millió dolláros (ötmilliárd forintos) jegybevételével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.