Egy Beatles-dal adta az ihletet

Gyerekeknek ír könyvet Ringo Starr

A Beatles egyik dala adta az ihletet Ringo Starrnak, hogy gyermekeknek szóló képeskönyv formájában is felelevenítse az Octopus's Garden című egykori slágert. A könyv októberben jelenik meg.

2013.06.12 08:29ma.hu

Gyermekeknek szóló képeskönyvvel rukkol elő októberben a 72 éves Ringo Starr, a történethez a Beatles egykori slágere, az Octopus's Garden című szám adta az alapot, a képeket pedig Ben Cort, Az idegenek szeretik az alsónadrágot című könyv illusztrátora - és egyben nagy Beatles-rajongó - készíti. A zenész már izgatottan várja a könyv végleges formába kerülését, ami ráadásul egy CD-mellékletet is fog tartalmazni, rajta a címadó dal egy eddig soha nem hallott változatában.

Ringo Starrtól - vagy valódi nevén Richard Starkey-tól - nem áll távol a gyermekek világa, ő a narrátora a Thomas, a gőzmozdony című animációs sorozat angol változatának. Az 1968-ban született Octopus kertje című dal ötletét állítólag egy hajóút adta, ahol Starr sült krumplit rendelt hallal, de tintahalat kapott, majd ennek kapcsán a kapitánnyal elbeszélgetve megtudta, hogy a polipok a tengerfenéken összegyűjtik az elsüllyedt fényes tárgyakat, amiből afféle "kertet" építenek a barlangjuk előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.