Betiltaná a fegyvereket a Beatles-tag

Ringo Starr csomót kötött a fegyverekre

Egy összecsomózott csövű fegyverrel jelképezi Ringo Starr a fegyverbirtoklás elleni küzdelmet: az erőszakmentességért küzdő alapítvány új logóját John Lennon halálának évfordulóján mutatták be.

2011.12.10 09:29ma.hu

Ringo Starr tervezte a Non Violence Foundation nevű alapítvány új logóját, amelyet John Lennon halálának 31. évfordulóján mutattak be Londonban. A kép egy megcsomózott csövű fegyvert ábrázol, ezzel is az erőszak elleni küzdelmet szeretné kifejezni a szervezet, egyúttal az egykori Beatles-tag hangsúlyozta, hogy a korábbiaknál is erőteljesebb fellépésre van szükség az erőszak és az illegálisan fegyvert birtoklók elleni küzdelemben.

Fotó: nonviolence.com


A legendás zenekar dobosa kijelentette, a jelenleginél sokkal súlyosabb büntetést kellene kiszabni azokra, akik engedély nélkül birtokolnak vagy használnak fegyvert. "Nem tudok egyszerűen felállni és megmondani a világnak, hogy vége, nincs több fegyver. De megteszem, amit tehetek" - hangoztatta Starr.

Még ma is elevenen él benne az az 1980. december 8-i nap, amikor zenésztársát, a Beatles énekesét New York-i lakása előtt lelőtte Mark Chapman. Lennon épp feleségével, Yoko Onóval lépett ki az azóta zarándokhellyé vált lakásából. Starr akkor azt sem tudta, mit tegyen. "Az érzelmeid teljesen elveszítik az egyensúlyt. Igazán nem hiszed el, de tudod, hogy tényleg megtörtént" - mesélt élményéről a zenész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.