"Leginkább csúnya, sárgás-barnás és lyukas"

Egy kanadai fogorvos szerezte meg John Lennon egyik fogát

Egy kanadai fogorvos 19 500 fontot - hétmillió forintnak megfelelő összeget - fizetett John Lennon egyik őrlőfogáért egy északnyugat-angliai árverésen.

2011.11.07 11:22MTI

A délnyugat-kanadai Alberta tartományban élő Michael Zuk telefonon licitált a híres őrlőfogra, amely mostanáig a brit Creation Records kiadó korábbi elnökének, Alan McGeenek a rockgyűjteményét gyarapította. "Amikor meghallottam, hogy eladják, tudtam, hogy meg kell szereznem" - mondta Zuk, aki már egy könyvet is írt a hírességek fogairól.

Az egykori Beatles-tag annak idején a fogorvostól hazatérve adta oda őrlőfogát házvezetőjének, Dot Jarlettnek, aki az 1960-as években dolgozott nála. Azt mondta neki, hogy dobja ki, ha akarja, vagy +még jobb lenne, ha odaadná a lányának szuvenírként+" - idézte a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala Karen Fairweathert, a Stockportban tartott árverést lebonyolító Omega Auction munkatársát.

Az új tulajdonos azt tervezi, hogy a saját rendelőjében állítja ki szerzeményét, illetve "turnézni" viszi különböző fogorvosi rendelőket és iskolákat érintő útra.

"Leginkább csúnya, sárgás-barnás és lyukas" - írta le tömören a különleges árverési tételt Fairweather.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.