Hálátlan közönség

Nem robbant az agyonlőtt Lennon Imagine-je

John Lennon legnépszerűbb dalát, az Imagine címűt kezdetben nem ölelte keblére a közönség - emlékezett vissza Lennon özvegye, Yoko Ono.

2011.11.02 09:52MTI

"Nem volt igazán elfogadott... nem volt nagy ujjongás" - mondta kedden az 1971-ben kiadott dalról a 78 éves Ono New Yorkban az Imagine There's No Hunger (Képzeld el, hogy nincs éhezés) elnevezésű jótékonysági kampány indulásakor. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet Afrika, Ázsia és Latin-Amerika éhező és nyomorban élő gyermekeire, és pénzt gyűjteni segítésükre.

Az egykori Beatles együttes néhai tagjának Imagine-jét a Rolling Stone magazin 2004-ben minden idők 500 legremekebb számának listáján a harmadik helyre sorolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.