Egész Európát bejárja a zenebusz

Yoko Ono útnak indította a Lennon-buszt

Szerte Európában esélyt kapnak a tehetséges fiatal zenészek annak a busznak köszönhetően, amelyet Yoko Ono indított útjára Liverpoolból, hogy bárki elkészíthesse a saját szerzeményét.

Yoko Ono 80 éves - hitte volna? >>> képgaléria

2013.05.09 18:09MTI

A John Lennonról elnevezett buszon - amely a Liverpooli Múzeum elől indult London érintésével a kontinensre - az érdeklődők workshopokon vehetnek részt, zenét szerezhetnek és vehetnek fel egy jól felszerelt stúdióban. Emellett videó-, valamint grafikai munkákat készíthetnek.

"A zene mindenki számára fontos ezen a bolygón. Úgy gondolom, a zene az, amely fiatalon tart engem is" - idézte a BBC hírszolgálata Lennon özvegyét, aki hozzátette, hogy "John nagyon elégedett lenne ezzel" a programmal. Az európai zenebusz elindítása hasonló ahhoz a projekthez, amelyet Ono 16 évvel ezelőtt kezdett megvalósítani az Egyesült Államokban. A busznak háromfőnyi személyzete van. Ellátogatnak iskolákba, főiskolákra, fesztiválokra. A fiatal zenészek számára rendezett workshopok ingyenesek. A stúdióban felvett zenei videók "sugárzásra készek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.