Kalapács alá kerül a Dallas több relikviája

Több mint 700 ezret várnak Jockey Ewing híres övcsatjára

Elárverezik május elején a tavaly elhunyt Larry Hagman rubinokkal díszített, ezüstből és aranyból készült övcsatja. A nézők gyakran láthattak megvillanni a csatot a Dallas című tévésorozatban.

2013.04.26 16:56MTI
Fotó: MTI

A J. R. monogramos övcsat értékét a május 5-én Los Angelesben megrendezendő Bonhams-aukció előtt 3-5 ezer dollárra (700 ezer-1,15 millió forintra) becsülték. A csat rubinjai által keretbe foglalt betűk a Ewing család gátlástalan patriarchájának keresztneveit - John Ross - jelzik. Az Észak-Amerikában 1978 és 1991 között vetített Dallas című sorozat az egész világot meghódította.

Larry Hagman a 2012-ben felújított Dallas-szériában is visszakapta régi szerepét. A 81 éves színész tavaly novemberben torokrák következtében elhunyt. Az árverésen licitálni lehet majd Hagman igazgatói bőrszékére is, amelyért 2500-3000 dollárt várnak a szervezők.

A színész által viselt sok tucatnyi cowboykalapot várhatóan egyenként pár száz dollárért is meg lehet szerezni a licitálás során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.