Fia fogja szétszórni a hamvait, amerre jár

Larry Hagmannek az egész világ a temetője lesz

Hivatalos sírhely nem lesz, csak egy emlékművet készülnek felállítani Texasban a hét végén elhunyt színész emlékére, hamvait pedig fia fogja szétszórni, amerre utazik a világban.

2012.11.28 08:29ma.hu

"Világszerte" szórják szét Larry Hagman hamvait - jelentette be a múlt pénteken elhunyt színész ügynöke. A Dallas című sorozat rosszfiúját, Jockey Ewingot évtizedeken át alakító sztár maga is rengeteget utazott a nagyvilágban és fia is folytatja a "családi hagyományt", így nem jelent különösebb problémát a szokatlan ötlet.

John Castonia egy televíziós műsorban árulta el a búcsúceremónia részleteit a rajongóknak. A hamvasztást követően két zártkörű szertartást tartanak Kaliforniában, a filmek hazájában, valamint Texasban, ahol a színész született és meghalt, továbbá a Dallas révén is egyértelműen kötődik ehhez az államhoz. Azt, hogy ezután pontosan mi lesz a hamvakkal, a család fogja eldönteni - mondta az ügynök.

Larry Hagman egy 1988-as felvételen - ahogyan a Dallasból ismertük (Fotó: MTI)

Hivatalos sírhely tehát nem lesz, ugyanakkor a rajongók nem maradnak kegyhely nélkül: Castonia úgy tudja, Texasban egy szoborral fognak tisztelegni a híresség emléke előtt.

Larry Hagman 1978-ban vállalta el Jockey Ewing szerepét a Dallas című sorozatban, amely 14 éven keresztül követte nyomon a texasi Southfork Ranch-on élő olajmágnás dinasztia történetét. A sztori 2012-ben az új generációval folytatódott, de Hagman - több "régi" szereplővel együtt - visszatért és az első tíz epizódot már számos országban le is adták a televíziócsatornák.

A színésznél a 90-es évek elején állapítottak meg először torokrákot, amiből ugyan felgyógyult, de korábbi alkoholizmusa nem múlt el nyomtalanul, az elmúlt bő két évtizedet különböző, de az iváshoz köthető betegségek árnyékolták be. 1995-ben májátültetésen esett át, majd 2003-ban az új máj egy részét el kellett távolítani. Tavaly jelentette be, hogy ismét rosszindulatú daganatot fedeztek fel a testében, amelyet ezúttal már nem tudott legyőzni: november 23-án, 81 éves korában egy texasi kórházban érte a halál.

Érdekesség, hogy miközben kétes hírnevét - amely vetekszik a Beatles vagy Muhammad Ali ismertségével és népszerűségével - az olajnak köszönheti, a magánéletben homlokegyenest ellentétes jellemű, melegszívű, vidám fickó eltökélten küzdött a környezetbarát energiaforrások népszerűsítéséért, saját házában is napelemek gondoskodtak az energiáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.