Az olimpián lett Bond-lány a királynőből

Bond-lányként kapott BAFTA-díjat II. Erzsébet

A BAFTA tiszteletbeli díjával tüntették ki II. Erzsébet brit királynőt, akit a tavalyi olimpiai "filmszerepe" után a legemlékezetesebb Bond-lányként méltattak a Windsorban tartott ceremónián.

2013.04.05 10:44MTI

A rendkívüli BAFTA-díjat Kenneth Branagh adta át csütörtök este a 86 éves uralkodónak, elismerve a királynőnek a szórakoztatásért sokat tevő brit szervezetek támogatását azóta, hogy 1952-ben trónra lépett. II. Erzsébet tavaly személyesen is sokat tett a szigetország filmgyártásának népszerűsítéséért azzal, hogy Daniel Craig oldalán szerepet vállalt egy Bond-etűdben a londoni olimpiai játékok megnyitója alkalmából.

A pár perces film világszerte nagy sikert aratott, a királynőt pedig minden idők "legemlékezetesebb Bond-lányává" tette John Willis, a BAFTA elnöke szerint. A csütörtök esti ceremónián Branagh megnevettette a hallgatóságot, amikor azt mondta, az uralkodóra még több szerep vár, amennyiben ráér. "Jelenlévő kollegáim közül sokan szeretnék, ha tudná: amennyiben szándékában áll újabb kalandozásokat tenni a brit film világába, van náluk egy-két forgatókönyv, bennük néhány kiváló szereppel az ön számára" - fordult a világhírű művész II. Erzsébethez.

A windsori palotában rendezett nagyszabású gálán a szórakoztatóipar mintegy háromszáz képviselője vett részt. Köztük volt George Lucas, Damien Lewis, a Homeland - A belső ellenség című sorozat brit sztárja, valamint honfitársa, John Hurt is.

Nagy-Britanniában az utóbbi időben - köszönhetően többek közt Vilmos és Katalin házasságkötésének, a királynő gyémántjubileumának és a londoni olimpiának - óriási népszerűségnek örvend az uralkodócsalád. Ez a népszerűség várhatóan csak tovább nő majd, amikor megszületik Vilmos és Katalin első gyermeke, akit júliusra várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.