Környezetvédő popsztár!

Képek! Paul McCartney vegetáriánus hétfőket javasol a széndioxid-kibocsátás ellen

A világhírű egykori Beatle a The Grocer című brit gasztronómiai szaklapnak adott interjúban arra szólította fel honfitársait, hogy csökkentsék a hús fogyasztását, kezdetben hetente egyszer, hétfőként vegyenek magukhoz csak vegetáriánus táplálékot.

Képek a Beatle nyaralásáról! képgaléria

2008.06.24 15:36MTI

- Nagyon sokan hétfőnként mennek edzőterembe. Majdnem ugyanilyen a vegetáriánus hétfő, de ez utóbbinak az előnye, hogy az egész bolygót védi - mondta Macca. 

Sir Paul állítása szerint ez a szokás Ausztráliából jött, ahol a fogyasztók tudatában vannak az állattenyésztés környezeti hatásának, annak, hogy az állattartás sokkal több széndioxidot termel kalóriánként, mint a mezőgazdaság. 

Emlékeztetett arra is, hogy a húsevés mérséklését javasolja a klímaváltozásról szóló legújabb ENSZ-jelentés is. A muzsikus több mint három és fél évtizede vegetáriánus. A legenda szerint egyszer skóciai birtokán családjával ebéd közben megláttak egy kis bárányt ugrándozni a mezőn. Ez olyan hatással volt rájuk, hogy egyszer s mindenkorra lemondtak a húsfogyasztásról. 

Paul felesége, a néhai Linda Eastman McCartney több vegetáriánus szakácskönyvet is írt, majd 1991-től élelmiszergyárat is beindítottak Norfolkban. Linda 1998-ban bekövetkezett halála után Paul aktivistája lett a növények genetikai módosítása elleni kampánynak, a közelmúltban pedig Casey Affleck és Forest Whittaker után csatlakozott a Peta állatvédő szervezet vegetariánizmust hirdető promóciós kampányához is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.