A Dalban kétszer is megnyerte a versenyt

Kállay-Saunders András lehet a befutó az Eurovízióra?

Már csak nyolcan küzdenek azért, hogy megnyerjék a Magyar Televízió A Dal című versenyét és ezzel kijuthassanak Malmőbe, az Eurovíziós Dalversenyre. Az eddigiek alapján Kállay-Saunders András tűnik a legesélyesebbnek.

A Dal - a középdöntő pillanatai képgaléria

2013.02.27 18:29MTI

A Dal március 2-i nyolcas fináléjába jutottak közül Kállay-Saunders András az egyetlen, aki elődöntőjét és középdöntőjét egyaránt megnyerte, ezért nagy esélyese lehet A Dalnak, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának, amelynek döntőjét szombaton rendezik meg. Az előadó idén nyáron lemezzel jelentkezik.

"Természetesen örülök, hogy a My Baby című dalom elnyerte a zsűri tetszését, ugyanakkor ha szombaton a nyolcból sikerülne továbbkerülnöm a legjobb négybe, ott már a közönségszavazatok döntenek, az nyer, akinek a legnagyobb a rajongótábora. Talán ebben is bízhatok. Sokan megállítanak az utcán, mondják, hogy készülnek a döntőre, és a különböző internetes fórumokon is azt látom, hogy szeretik a számomat" - mondta Kállay-Saunders András az MTI-nek.

Az énekes megjegyezte: a lebonyolítási rend megváltoztatása - tavaly a végső szót a zsűri mondta ki, idén a közönség - azzal jár, hogy az emberek a kedvencükre fognak szavazni, akkor is, ha az nem feltétlenül a legjobb egyben.

Kállay-Saunders András másodszor próbál kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, miután tavaly nem került a magyar döntőbe I Love You című dalával. "Azért döntöttem el, hogy újra megpróbálom, mert végül az a dal is sikeres lett, sokat játszották a rádiók, másrészt nem az a típus vagyok, aki feladja" - jegyezte meg. A 28 éves énekes tavaly szerződést kötött egy svéd lemezkiadóval, a Today Is Vintage-dzsel, amelynek székhelye - véletlen egybeesés - Malmőben van, ott, ahol idén májusban az Eurovíziós Dalfesztivált rendezik.

A My Baby-t hat szerző jegyzi: az énekes mellett Burai Krisztián (ő énekesként is indult idén, tavaly az I Love You társszerzője volt), Bodóczki Ernő (Snétberger Ferenc gitárművész egyik felfedezettje), két svéd zenész-producer, Leslie Tay és John Alexis, valamint Pataki Tamás.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


"A svéd kiadó sok mindenben segít, nyáron megjelenik az első stúdióalbumom, amely egész Nyugat-Európában kapható lesz. Már itt van velem Budapesten Leslie Tay, a My Baby egyik szerzője, a svéd Grammy-díjat elnyert producer, akivel újra átgondoljuk a színpadi produkciót. Azt szeretnénk, hogy az közelebb álljon a videoklipben szereplő világhoz" - fejtette ki Kállay-Saunders András.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy még nagyobb hangsúlyt kap a dalban a legendás amerikai Motown kiadóra jellemző R&B és soul hangzás, illetve igyekeznek a produkció alatt végig meglepetésekkel szolgálni.

Kállay-Saunders András New Yorkban született és egészen 25 éves koráig ott élt. Édesapja Fernando Saunders világszerte ismert gitáros, producer, aki olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Lou Reed, Jan Hammer, Jeff Beck, John McLaughlin, Marianne Faithfull, Pat Benatar vagy Tori Amos.

"Apám izgul értem, azt mondta, legyek lazább. A kiadás előtt mindig elküldöm neki a dalaimat, kikérem a véleményét, szerinte jó úton haladok" - mondta Kállay-Saunders András, aki A Dal szombati döntőjében Rácz Gergővel, Cserpes Laurával, Keresztes Ildikóval, Vastag Tamással, Radics Gigivel, ByeAlexszel, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes duettjével csatázik.

A Dal döntőjét az M1 és a Duna World élőben közvetíti, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.