"Itt bent világháború van"

Videó - Damu Roland a börtönben készül megnősülni

Meglepő, néhol megrázó, máskor szívet melengető romantikáról tanúskodó vallomással jelent meg a tévénézők előtt a kilenc hónapja raboskodó Damu Roland. Nősülni készül, benn a börtönben.

Damu Roland büntetése: négy és fél év a rácsok mögött képgaléria

2013.01.31 08:29ma.hu

Váratlan hír kavarta fel a Damu Roland körül mostanra teljesen elcsendesedett vízfelszínt: a színész exkluzív interjúban jelentette be, hogy nősülni készül, ráadásul mint mondta, "hamarosan", még a börtön falain belül. Előző barátnője, aki a tárgyalás alatt még kitartóan bizonygatta, hogy megvárja párját, bármeddig is kell egymástól elzárva lenniük, az ítélet kihirdetése után mégsem maradt együtt az egykor ünnepelt sorozatsztárral, de ez a jelek szerint nem rázta meg Damut: mire a kórházi ágyból - napokkal a kitűzött bevonulás előtt - rendőri kísérettel szállították őt börtönbe, már ébredezőfélben volt az új szerelem, amit az elmúlt kilenc hónapban nemhogy szétziláltak volna a börtönrácsok, de mostanra kiteljesedtek az érzelmek.

Olyannyira, hogy Damu Roland a Fókusznak bevallotta terveit, szerelme, Edina is pironkodva, a kamerától zavartan ismerte be, hogy szereti a színészt és feleségül fog menni hozzá. A páros egyébként a pszichiátrián ismerkedett meg, ahová Damu a négy és fél éves börtön hírére összeomolva került, Edinát pedig épp alkoholproblémáiból és depressziójából igyekeztek kigyógyítani, amelybe második válása után csúszott. Most az egykori sztár naponta 5-6 oldalas leveleket ír kedvesének, amire Edina ugyanúgy naponta válaszol is.

Csak a találkozás, a személyes kapcsolattartás nehéz, hisz több száz kilométer választja el őket egymástól, és amikor látogatás van, Edinának hajnalban kell kelnie és hosszú órákat utaznia, hogy a néhány percnyi fizikai közelségből erőt merítsenek a következő hetekre, hónapokra.

Damu egyébként azt is bevallotta, hogy a bensőjében világháború dúl, hiába tűnik kifelé békésnek és nyugodtnak. Legfőképp az bántja, hogy a Kúria, amelytől az utolsó szalmaszálat remélte, már nem folytathatta le újra a bizonyítási eljárást - ezt korábban többször is jelezte mind a színész, mind ügyvédje, Dr. Ruttner György, hogy számos bizonyítékot nem, vagy csak részben vettek figyelembe az eljáró bíróságok -, csupán az első- és másodfokú törvényszék eljárásában vétett hibákat kereshették.

Azt viszont nem találtak, ezért Damunak néhány héttel ezelőtt megerősítették a korábban rá kirótt 4,5 éves börtönbüntetést. A színész konyhásként éli a napjait, példás magaviseletéért már három dicséretet kapott "bent", és mint mondta, azon igyekszik, hogy megőrizze józan eszét, amire szabadulásakor fokozottan szüksége lesz.

Meggyőződése, hogy a róla kialakult negatív kép és az ő negatív megítélése a korábbi vezető szerepének köszönhető, a Jóban Rosszban című teleregényben ő volt "a magyar Jockey Ewing", a rosszfiú, és ha magánemberként valamin felkapta a vizet, azonnal a szerepével azonosították őt, és a szerinte és ügyvédje szerint indokolatlanul súlyos büntetésében is jelentős szerepe van ennek az összemosódásnak - mondta el az RTL Klub műsorában.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.