Még várni kell a robotos sci-fire

Spielberg halaszt: a robotok drágák, a forgatókönyv gyenge

Elhalasztotta az emberek robotok elleni háborújáról szóló Robopocalypse című sci-fi forgatását Steven Spielberg: a költségvetést állítólag túl soknak, a forgatókönyvet pedig túl gyengének találta.

2013.01.11 12:29MTI

A halasztást szerdán a film forgalmazója, a Walt Disney vállalat jelentette be minden indoklás nélkül. Eredetileg tavasszal kezdődött volna a produkciós munka, és 2014 áprilisára tűzték ki a premiert. Az új ütemezésről egyelőre nincs hír.

A Robopocalypse Daniel H. Wilson regénye nyomán készül. Mint a rendező korábban elmondta: azt mutatja be, hogy mi történik, ha az életünket megkönnyítő gépek egyszer csak okosabbak lesznek az embereknél. Az intelligens robotok témája és az ezzel kapcsolatos morális kérdések már Steven Spielberg A.I. - Mesterséges értelem című sci-fijében is felmerültek.

A forgatókönyvet a DreamWorks stúdió Drew Goddardra, a Lost - Eltűntek-sorozat egyik szerzőjére bízta, de produkciós források szerint Spielbergnek nem tetszett, amit kapott. A rendező emellett állítólag a 160 millió dolláros költségvetést is túlzottnak értékelte, és úgy döntött, hogy egyelőre nem kezd bele a forgatásba. A filmhez az imdb.com online mozis adatbázis szerint Anne Hathawayt és Chris Hemsworth-öt szerződtették.

A Robopocalypse a felerészben az indiai Reliance Group tulajdonában lévő DreamWorks filmstúdió vállalkozása, amelyet a Fox stúdióval együtt kíván finanszírozni. A Fox korábban a Spielberg rendezte Különvélemény című film megvalósításában is együttműködött a DreamWorksszel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.