A rettegés motiválja a híres rendezőt

A félelemnek köszönheti sikereit Steven Spielberg?

Meglepő dolgot vallott be Steven Spielberg: valójában azért ilyen jó rendező, mert minden filmjénél a félelem munkál benne. "Minden forgatási nap ijesztő" - mondja.

2011.12.13 09:29ma.hu

Néhány filmjétől nézők milliói rettegtek, de most Steven Spielberg beismerte, valójában őt magát is a félelem motiválja minden alkalommal, valahányszor egy újabb film forgatásába kezd. A projektek rendszerint ijesztően hatnak rá, legfőképp olyankor izgul, amikor az első kockák felvételére készül egy-egy új alkotásban.

"A félelem vezet engem. Minden film ijesztő számomra és minden forgatási nap ijesztő. De nekem szükségem van a félelemre, mert ez vezérel, hogy a dolgokat megvizsgálhassam. Ez vezérel, hogy ugyanarra a témára újabb variációkat találjak" - fogalmazott a híres rendező.

Legújabb filmjéről azonban bevallotta, hogy a lovaktól nem félt. "Sosem csináltam korábban olyan filmet, amiben egy ló volt a sztár. De a 14 éves lányomnak van egy versenylova, a feleségem pedig mostanában kezdett idomítással foglalkozni. Az elmúlt nyolc évben tehát már együtt éltem a lovakkal és 16-17 éve részei az életemnek ezek az állatok. A filmemet is ők határozzák meg és az az érzésem, hogy ezek a legintelligensebb állatok, amelyekkel valaha találkoztam."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.