Árverezik a rejtélyes fotót

Ismeretlen, de botránygyanús kép került elő Dianáról

Lady Diana eddig ismeretlen, ifjúkori fekete-fehér fényképére licitálhatnak hamarosan az érdeklődők egy amerikai árverésen.

2013.01.04 10:29MTI
Diana hercegnő 1997. július 1-jén (Fotó: MTI)

A későbbi brit hercegnőt ábrázoló fénykép az 1980-as évek elején készült, valószínűleg egy síházban. A fotón Diana hercegnő egy nagyjából vele egykorú, ismeretlen fiatalember ölében ülve mosolyog a kamerába. A fénykép hátoldalán az 1981. február 26-ai dátum áll, vagyis a felvétel két nappal azután készült, hogy a Buckingham palota hivatalosan bejelentette Károly herceg és Diana esküvőjét.

Egy kézzel írt megjegyzés a fotón arra figyelmeztet, hogy a képet nem szabad publikálni.

A New Hampshire állambeli Amherstben működő RR Auctions aukciósház szerint a felvétel a Daily Mirror című brit bulvárlap archívumából származik. Az újság annak idején túlságosan kockázatosnak vélte a fotó leközlését.

A menyegző hírének hallatán a lap illetékesei akkor úgy döntöttek, hogy nem publikálnak olyan képet, amelyen Diana egy másik férfi társaságában látható - mondta Bobby Livingstone, az aukciósház munkatársa. Az újság fotógyűjteménye azonban hét évvel ezelőtt magánkézbe került.

Diana fényképére január 17. és 24. között licitálhatnak az érdeklődők az interneten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.