Életfogytiglanit kaphatnak az elkövetők

Meghalt a csoportosan megerőszakolt indiai diáklány

Belehalt sérüléseibe helyi idő szerint szombat hajnalban Szingapúrban az az indiai diáklány, akit nem egészen két hete Újdelhiben egy autóbuszon megerőszakolt és vasrúddal brutálisan összevert hat férfi.

2012.12.28 23:53MTI

A 23 éves orvostanhallgató lány - akit a nemi erőszak és bántalmazás után kidobtak a mozgó járműből - olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a nyolc szakember alkotta orvoscsoport minden erőfeszítése ellenére folyamatosan romlott az állapota - közölte a szingapúri Mount Elizabeth kórház illetékese.

A lányt csütörtökön szállították életveszélyes állapotban Szingapúrba.

A csoportos erőszak óriási felháborodást keltett Indiában: számos nagyvárosban tartottak tiltakozó megmozdulásokat, követelve a nők fokozottabb védelmét és az erőszaktevők felakasztását.

A nemi erőszak elkövetőit a rendőrség elfogta, életfogytig tartó börtönnel sújthatják őket. A kormány bejelentette, hogy kampányt indít a nők védelme érdekében, a belügyminiszter pedig közölte: fokozzák a rendőri jelenlétet Újdelhi közterületein, főként az éjszakai órákban.

Az eset után szerte Indiában felfüggesztettek állásukból több rendőrtisztet, akik nem foglalkoztak komolyan azokkal a feljelentésekkel, amelyeket nemi erőszak áldozatául esett nők tettek.

Tüntetés csoportos nemi erőszak miatt Indiában (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.