Előzmény egy diáklány csoportos megerőszakolása

Betiltották a tüntetéseket Újdelhi központjában

Megtiltotta a rendőrség a tüntetéseket az indiai főváros központjában vasárnap, miután előző nap összetűzések voltak a rendőrség és tiltakozók egy jelentős csoportja között; utóbbiak halált követeltek egy diáklány csoportos megerőszakolóira.

2012.12.23 09:17MTI

A 23 éves lányt Újdelhiben egy héttel ezelőtt egy autóbuszon erőszakolta meg hat férfi, köztük a busz vezetője, miután a gyanútlan lány és kísérője felkéredzkedett a járműre. 

Előbb kísérőjét, majd a lányt is brutálisan összeverték egy vasrúddal, és kilökték őket a forgalomba. Bár a tetteseket a rendőrség már elfogta, a történtek miatt hatalmas felháborodási hullám öntötte el Indiát: a csoportos erőszak óta folyamatosak a tüntetések Újdelhiben és más nagyvárosokban. 

Szombaton a tüntetők - akik Igazságot akarunk! Védjétek meg Indiát és a nőket! Akasszátok fel az erőszaktevőket! feliratú transzparensekkel tiltakoztak - megpróbáltak bejutni az elnöki palota körül lezárt területre, ahonnan a biztonsági erők csak vízágyúkat és könnygázt bevetve tudták kiszorítani őket. A rendőrség ezt követően rendelte el a tüntetések tilalmát a parlament és az elnöki palota körzetében. 

Az imphali újságíró haláláról a rendőrség egy szóvivője számolt be az AFP hírügynökségnek. Elmondta, hogy a 36 éves riporter a Durdarsan nevű állami televíziós csatornának dolgozott, és golyó ölte meg. Annak a tüntetésnek egyébként a közvetlen kiváltó oka egy fiatal színésznő elleni erőszakkísérlet volt: a Momoko művésznéven szereplő hölgyet egy fegyveres a színpadról taszította le, és megpróbálta megerőszakolni, de végül sikerült elmenekülnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.