Mire jó a kert télen?

Heves jeges a kertben!

Úgy gondoljuk, a téli kert szépsége meg sem közelítheti a nyáriét? Hogy hiába is próbálnánk csinosítani, dekorálni a hidegben? Gondoljuk újra!

2012.12.16 10:13napiotthon.hu

Aki szereti dekorálni otthonát, legyen szó akár a helyiségekről, az erkélyről vagy a kertről, azt a hideg napok beköszöntével igencsak nyomaszthatja, hogy dekorációra sokkal kevesebb lehetősége nyílik a szabadban. Márpedig a kerti dekoráció nemcsak nyáron „működőképes”! Nem kell elkeseredni, ha lehullanak a szép, színes őszi levelek, hiszen téli dekoráció is lehet nagyon egyedi és mutatós! Csak tudni kell, hogyan és miből készítsük!

Nos, mi sem egyszerűbb ennél. A kerti dekorációhoz a hideg hónapokban is a kert adományait használjuk: tűleveleket, piros vagy sötétlila bogyókat, tőzegáfonyát, mellette pedig az ilyenkor elmaradhatatlan narancs- vagy citrom karikákat. Gyönyörű színes, ötletes dekorációkat készíthetünk belőlük. Valóságos kis jégszobor születhet kezeink között!

Hogyan? A természet fog a „kezünk alá dolgozni” - pontosabban a kinti fagyos levegő. Ha a hozzávalók megvannak - melyek között zacskós, frissen vásárolt tőzegáfonya is lehet -, keressünk a konyhában néhány fém- vagy műanyag tálat.

Olyan típusú is tökéletesen megfelel, amelybe máskor az ételt pakoljuk és rakjuk be a hűtőszekrénybe. A lényeg: lehet méretesebb, szélesebb, kerek- vagy négyszögletes formájú, hogy kényelmesen belerakosgathassuk a leendő díszeket, ne legyenek összezsúfolva; de akár kaspó-, vagy pohárforma is jó, ha kisebb méretű díszt szeretnénk. Meg fogunk lepődni az eredményen...!

Az áfonyákat egészben vagy félbevágva használjuk, a kisebb bogyókat nem szükséges elvágni; a narancsot vagy citromot karikákra szeljük. Egy-egy tálba nem kell túl sok! Elég két-három narancskarika és tíz darab áfonya vagy bogyó, melyek mellé kreatívan helyezzük el a tűleveleket.

Az egészen kicsi fém tárolókba (amely tégelyek fedele is lehet) akár egyetlen egész vagy félbevágott narancskarika is mehet, 2-3 bogyóval és aprócska tűlevéllel - de utóbbit akár ki is hagyhatjuk.

Ha úgy ítéljük meg, hogy a tálba helyezett téli dekoráció így tökéletes, öntsünk a tálba vizet, majdnem a tetejéig. Ha kész, nincs más dolgunk, mint kinn hagyni a hidegben a dekorációkat, hogy a jég „szobrot” formáljon belőlük.

Amikor megfagytak, a dekorációkat a tárolókból kivenni valósággal olyan, mint egy ajándékot kibontani! Még nem tudjuk pontosan, milyen lesz a jégszobor, de nagyon mutatós végeredményre számíthatunk...

A formás, szépséges jég dekorációkat ezután bárhová elhelyezhetjük a teraszon, erkélyen, a kertben - ha kaspó formába készült, akár állítva a hóban is remekül mutatnak! Kezdjük el gyűjtögetni a hozzávalókat...!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.