Óriási tömeg várta a hercegi párt Cambridge-ben

Először ment vissza egykori egyetemére Vilmos herceg és Katalin hercegnő

Ünneplő tömeg fogadta Cambridge-ben Vilmos herceget és feleségét, akik házasságkötésük óta először érkeztek hivatalos látogatásra a híres egyetemi városba.

2012.11.30 12:29MTI

A BBC szerdai online beszámolója szerint a cambridge-i herceg a vizit során beszédet mondott az egyetemi tanácsban, és Katalin hercegnővel együtt felavatott egy új kórházat is. Az egyetemi fogadáson II. Erzsébet királynő unokája elmondta, hogy mióta tavaly áprilisi házasságkötésük alkalmából Katalinnal együtt felvették a Cambridge hercege és hercegnője címet, nagyon szerettek volna ellátogatni a városba.

"Mindketten mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy kapcsolatba kerültünk Cambridge-dzsel, amely dinamizmusával, szépségével és tudományos központként is hírnevet szerzett a világban, és örülünk, hogy most együtt lehetünk itt" - fogalmazott Vilmos herceg.

Az ünneplő cambridge-iekkel elbeszélgető Vilmos és Katalin ajándékot is kapott a Királyi Légierő egy mentőhelikopter pilótájától, aki a várva várt gyermekáldásra célozva egy kis rugdalózóval lepte meg a herceget, amelyen egy helikopter képe mellett az "Apa kis pilótatársa" felirat szerepelt.

A hercegi pár gyerekekkel is beszélgetett egy iskolában, és szerepelt a programjukban egy fedélnélküliek számára létrehozott pihenő megnyitása. Sheila Stuart, a város polgármestere fantasztikusnak nevezte az uralkodói látogatást, és mint hangsúlyozta: ezt a napot Cambridge lakói életük végéig nem felejtik el, és még unokáiknak is mesélni fognak róla.

Még több hír a hercegi párról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.