14 évesen állt modellt először a sztár

Elárverezik Kate Moss legelső fotóit: "üdítő karaktere volt"

Kalapács alá kerülnek azok a fotók, amelyeket az akkor még csupán 14 éves Kate Mossról készített egy fotós. A mára szupermodellé nőtt híresség felbukkanását üdítőnek nevezték akkoriban.

2012.11.13 08:29ma.hu

A hónap végén elárverezik azoknak a fotóknak az eredeti példányát, amelyeken az akkor még mindössze 14 éves Kate Moss pózol a kamerának: a kamaszodó lány hűvös, kimért arca a fotós, David Ross elmondása szerint tökéletesen mutatta a tinédzserek keménységét és egyben rugalmasságát, őszintesége pedig kifejezetten üdítően hatott az 1988-as év divatvilágában.

Fotó: David Ross

Az árverésen három kép cserélhet gazdát, 800-1200 font közötti összeget várnak értük darabonként - adta hírül a brit Daily Telegraph.

Nem véletlen az időzítés: ebben a hónapban jelent meg a modellről szóló Kate: The Kate Moss Book című önéletrajzi jellegű könyv, melynek szerkesztésében maga a főszereplő is aktívan részt vett. Egy ponton ezt vallja a könyvben: "Nem voltam az osztály legszebb lánya. Semmi mell, rövid lábak, hosszú fogak. Nem gondoltam, hogy alkalmas lennék modellnek, az tuti!" Ahhoz képest manapság 50 millió fontra becsülik azt a vagyont, amit karrierje során összekapirgált - vajon ha alkalmas modellnek, akkor most hol tartana?

Még több hír Kate Mossról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.