Laptopkonyha recept ínyenceknek

Darált hússal töltött padlizsán oregánós paradicsomos babbal

Zöldséges és húsos, minden kívánságot teljesítő egytálétel ez, amit bátran elkészíthet! Csak egy a gond: ebből az ételből nem szokott másnapra maradni!

2012.11.14 06:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

1 db nagyobb padlizsán
25 dkg darált hús
gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 kk reszelt citromhéj
1 kk szárított bazsalikom
aprított chilipaprika
bors

Paradicsomos babhoz
20 dkg gyöngybab
4 ek olívaolaj
20 dkg hagyma
1 db kaliforniai paprika, piros
6 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 tk cukor


Elkészítés ideje: 24 óra (bab áztatásához) + 3 óra
Elkészítés nehézsége:2
Elkészítés költsége:1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Mindenek előtt megjegyeznénk: ez az étel a filmen egy úgynevezett "tagine" nevű edényben készül. Természetesen, hagyományos edényben is elkészíthető; az elkészítési időt is a hagyományos edény használatával becsültük meg.

A paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Természetesen, azt az utat is választhatja, amit a filmen mi: használhat konzerv főtt babot, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.

Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk. Fölforraljuk, és utánaízesítünk.

A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük. A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük, és leöntjük a paradicsomos babbal. Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük, puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.

Tálalás

Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.