Laptopkonyha recept ínyenceknek

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Ez a leves egyszerre trendi és egészséges, ráadásul, elkészíteni sem bonyolult. Ősszel és télen akár hetente az asztalra kerülhet, nem fogják megunni!

2012.11.04 08:38laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

10 dkg hagyma
2 ek kukoricaolaj
40 dkg sütőtök
3 gerezd fokhagyma
1 l almalé
2 dl főzőtejszín
0.5 dl tökmagolaj


Tálaláshoz
4 tk tökmagolaj
4 tk tökmag héj nélkül, pirítva

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk.

Főzés: A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük. Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel, és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.