Kiváló csatorna a kéjelgésre

A Facebookon cserkészik be áldozataikat a szexuális bűnözők

Az indonézek közösségi média iránti egyre növekvő megszállottságát kihasználva újabban a Facebook portálon cserkészik be a fiatal lányokat a szexuális bűnözők.

2012.10.29 20:34MTI

Az első áldozatok egyikét, egy 14 esztendős diáklányt a népszerű közösségi portálon jelölte meg ismerősként egy számára idegen idősebb férfi, akit a lány visszajelölt. A diákot nem sokkal később elrabolta, és többször megerőszakolta az illető. Az elkövető megfenyegette a lányt, hogy egy olyan szigetre küldi, amely gyermekszex-turizmusáról híres, ám végül szabadon engedte.

Az eset óta eltelt egy hónapban legalább hét bejelentés érkezett olyan fiatal indonéz lányokról, akiket a Facebookon megismert "új barátaik" raboltak el. Az indonéz gyermekjóléti illetékesekhez beérkezett 129 gyermekrablási esetből 27 alkalommal ezt a taktikát használták az elkövetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.