Rák vitte el a 60 éves színésznőt

Elhunyt az Emmanuelle-filmek sztárja, Sylvia Kristel

60 éves korában legyőzte a gyilkos kór Sylvia Kristelt, aki a 70-es években az Emmanuelle-filmek főszereplőjeként vált világhírűvé.

2012.10.18 13:03ma.hu

Szerda éjjel álmában halt meg Sylvia Kristel, az 1970-es évek holland csillaga. Az Emmanuelle-filmek erotikus hősnője több éve harcolt a rákkal, amely most legyőzte őt. A színésznő halálhírét az ügynöksége közölte csütörtökön.

A színésznő eredetileg modellként kezdte karrierjét, a nagy áttörés akkor következett be, amikor 1974-ben elvállalta az erotikus film főszerepét, egy évvel később pedig annak folytatásában is játszott. Később számos filmben szerepelt, amelyek többsége Magyarországon ugyan ismeretlen, de hazájában, illetve főként német nyelvterületen nagy sikereket ért el, és alig néhány év múlva már Hollywoodban próbálkozott, elsőként az Airport '79-cel - ez azonban nem hozta meg a várva várt sikert.

Fotó: YouTube


1981-ben készítette el a Lady Chatterley szeretője című filmet, amelyben újra a neki igazán jól álló karaktert formálhatta meg, és bár a film sikeresnek mondható, a színésznő karrierje már nem tudott újabb lendületet venni. A '80-as évek minden szempontból kudarcnak mondható az életében, Hollywoodban rákapott a kábítószerre is, amelyről csak Európába visszatérve volt képes leszokni.

Bő 15 évvel az első felívelés után Emmanuelle-lel próbált visszatérni, ám abban a valódi szexuális kalandokat már nem ő, hanem ifjú alteregója, Marcela Walerstein játszotta el, így az a film számára már végképp nem hozta meg a várva várt visszatérést. A rákot első ízben 2002-ben diagnosztizálták nála, elsőként a torkában fejlődött ki daganat, majd két évre rá tüdőrákkal kezelték, amely egy év múlva kiújult és a gégéjén is áttét jelent meg. Idén júliusban szélütést kapott és kórházba került, ott érte a vég október 18-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.