Bezár a Kenny's Castaways

Honnan indul eztán az új Aerosmith vagy Springsteen?

Negyvenöt év után lehúzza a rolót az a New York-i klub, ahonnan számos világsztár, köztük Bruce Springsteen, a New York Dolls, Patti Smith vagy épp az Aerosmith indult.

2012.10.03 16:29MTI

A világváros Greenwich Village nevű negyedében lévő Kenny's Castaways tavaly abban a megtiszteltetésben részesült, hogy beiktatták a blueshírességek csarnokába - elismerésül annak, hogy az utóbbi csaknem fél évszázadban sok-sok együttes és énekes számára jelentett ugródeszkát. A lokál egy ingyenes koncerttel, Willie Nile és a The Smithereens rockegyüttes fellépésével búcsúzik közönségétől.

A bár az Upper East Side-on nyílt meg 1967-ben, majd kilenc évvel később költözött a Bleecker streetre, ahol több híres társa, egyebek közt a Café Wha vagy a The Bitter End is működött. A klub nagyrészt a csillagászati bérleti díj miatt zár be.

Az ír bevándorló alapító lánya, Maria Kenny a The New York Timesnak elmondta, hogy az olyan családias hangulatú bárok, mint az övék, már nem tudják tartani a lépést az ingatlanpiaccal. Pedig a Kenny's Castawaysnek sokat köszönhet a zenevilág: játszott a falai között az akkor még teljesen ismeretlen Bruce Springsteen, a Fugees, Yoko Ono vagy épp Willie Dixon.

"Amikor belépsz, érzed az éveket, az álmokat és víziókat, azokat, akik megfordultak itt" - mondta Willie Nile. A tulajdonos-bérbeadó Sergio Riva úgy tervezi, hogy gasztropubot nyit a lokál helyén. Mindazonáltal az élőzene sem fog eltűnni a kínálatból, de jelentős átalakításokat kell végezni ahhoz, hogy a hely megfeleljen az érvényben lévő szabályoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.