Borfesztiválon avatják a két hírességet

Borlovag válik Vastag Csabából és Hujber Feriből

Számos színész és zenész nyomdokaiba lépve avatásra vár Vastag Csaba és Hujber Feri: október 5-én ünnepélyesen borlovaggá ütik őket a Villányi Borfesztivál nyitónapján.

2012.10.01 08:29ma.hu

Nagy ünnepségre készül idén is Villány egész népe, no meg minden borkedvelő az országban: október 5-7. között ismét megrendezik a vörösborok talán legnagyobb fiesztáját, a Villányi Vörösborfesztivált. A színes programok természetesen ezúttal is a bor köré szerveződnek, lesz itt borkóstolás, szüreti felvonulás és bordalok, de láthat a nagyérdemű veterán autós felvonulást és tűzijátékot is, sőt, még a kisebbeknek is akad némi program, míg a szülők a nemes nedűk titkait kutatják.

A 2012-es fesztivál programja

A számos koncert és egyéb szórakozás mellett az egyik legünnepélyesebb színfoltja a három napos rendezvénynek a péntek esti borrendi avatás, amelynek során idén is medál kerül a civil borkedvelők mellett két híresség nyakába, akik nem mások, mint Vastag Csaba és Hujber Ferenc.

A szervezők idén mintegy 15-20 ezer látogatóra számítanak, de nemcsak az első hazai X-Faktor győztesének koncertjéért érdemes ellátogatni a bor városába, a fellépők között találjuk a Benkó Dixieland Bandet, Király Lindát és Viktort, a Vivat Bacchus zenekart, a Mystery Ganget és Tóth Verát is, de kedvünkre gyönyörködhetünk majd a hagyományőrző csoportok bemutatóiban is. Czinczár Attila, a rendezvény főszervezője mindenkit bátorít, hogy látogasson el Villányba, "hiszen aki hosszabb időt vagy csak egy napot szeretne itt tölteni, az talál kedvére való programot".

A programok a város fő utcájában, az Önkormányzat előtt felállított nagyszínpadon zajlanak, a közelben pedig nemcsak a szomjukat, de az éhségüket is csillapíthatják a vendégek. Az esemény részletes programját és a további tudnivalókat itt találhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.