Legyőzte a ritka agydaganat a lányt

Képek - Meghalt Justin Bieber rákos felesége

Elhunyt az a hatesztendős, ritka agydaganatban szenvedő amerikai kislány, aki annyira rajongott Justin Bieberért, hogy kedvéért az őt kezelő bostoni kórház orvosai és nővérei jelképes esküvőt is szerveztek.

Képekben a tinibálvány, Justin Bieber képgaléria

2012.09.27 12:29MTI

A magát Mrs. Biebernek nevező Avalanna Routh családja Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a kislány szerda reggel meghalt. A jelképes esküvőn Avalanna sárga, zöld és bíbor színű virágokból álló csokrot tartott, és pólóján egy felirat hirdette: "Jövendőbeli Mrs. Bieber".

A kanadai énekes sztárt a portréja képviselte a menyegzőn. A megható esemény nyomán közösségi médiakampány bontakozott ki, amelynek eredményeképp Avalanna New Yorkban végül találkozhatott Justin Bieberrel.

Fotó: Twitter/Justin Bieber (A galériához KATT a képre!)


A zenész a pár órás találkozóról mikroblog-bejegyzésben számolt be. Mint írta, Avalanna "bámulatra méltó volt", és úgy érzi, nagy ösztönzést kapott tőle. A kislány haláláról Bieber gyászoló sorokkal emlékezett meg Twitterén: "Most kaptam a lehető legrosszabb hírt. Elment az általam ismert legnagyobb lelkek egyike. Kérem, imádkozzatok családjáért és érte".

Avalanna az agytumor egy ritka fajtájában - atípusos teratoid/rhabdoid tumorban (ATRT) - szenvedett, amelyet 18 hónapos korában diagnosztizáltak nála. Kezdetben javult az állapota a kezelésektől, később azonban már nem reagált azokra, és végül otthonában, Merrimacban hunyt el.

"Rendkívül bátor kicsi lány volt, aki méltósággal és elhivatottsággal élte életét. Azzal, hogy nagylelkűen megosztotta történetét másokkal, segített felhívni a világ figyelmét erre a ritka agytumorra, és azt is nyomatékosította, hogy nagyobb erőfeszítéseket kell tenni ennek a rákfajtának a kutatására" - fogalmazott a gyermeket kezelő kórházhoz kapcsolódó Dana-Faber Rákkutató Intézet közleménye.

Az Egyesült Államokban ennek a központi idegrendszert, a vesét és a májat is megtámadó, agresszív tumornak évente harminc új esetét diagnosztizálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.