Egy éves csúszással mégis fellépett Bécsben

Képek: George Michael koncerttel köszöntötte a bécsi orvosokat

Bécsi koncerttel mondott köszönetet az életét egy évvel ezelőtt megmentő osztrák orvosoknak és ápolóknak George Michael brit énekes.

Bepótolta: Bécsben koncertezett George Michael képgaléria

2012.09.06 14:29MTI

A sztár tavaly novemberben lépett volna fel turnéja során a Wiener Stadthalle színpadán, amikor súlyos tüdőgyulladással kórházba került az osztrák fővárosban. Most George Michael ezt az elmaradt koncertet pótolta, és ezer ingyenes jegyet küldött az őt ápoló bécsi Általános Kórház (AKH) egészségügyi dolgozóinak - közölte a BBC online hírszolgálata.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A kórházból háromszázan vettek részt az előadáson, a többi belépőt - a zenész engedélyével - az intézmény eladta, hogy a bevételt a tüdőbetegségek kutatására tudja fordítani. A koncerten a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kísérte Michaelt, aki többek között a hosszú betegség és a halálközeli élmény ihlette új albumának számait is bemutatta.

A zenész egy hónapot töltött az intenzív osztályon, csak augusztusban árulta el, hogy "nagyon közel járt a halálhoz", és a betegség miatt öt hétre emlékezetét is elvesztette. Az énekes a hét végén egy párizsi AIDS-ellenes gálán lép fel, majd amszterdami koncert után tér vissza Angliába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.