Megmérettek és elhatározásra jutottak

Képek - Miért mérlegel Kocsis Tibi és Király Viktor?

Caramelt a szerelem hajtja, Kocsis Tibi a jojóval birkózott meg, Fenyő Iván életmódot váltott, Király Viktor szálkásodni szeretne. Más-más a cél, de egy közös: mindannyian fogyni szeretnének.

Mérlegeltek a sztárok képgaléria

2012.07.25 18:29ma.hu

A világon mindenütt óriási probléma az elhízás, a magyar lakosság 60%-a túlsúlyos. Az Ez Zsír! kampányában számos híresség nyilatkozott, hogyan küzdött meg a kiló-démonokkal, személyes tapasztalataikkal buzdítván az elszánt csatlakozókat. Most életmódváltó férfisztárok kerültek mérlegre.

Nemcsak lelki és esztétikai problémát okoz, amikor túlleng a mérleg nyelve, az elhízás növeli a betegségek esélyeit, és akár egy évtizeddel is megrövidítheti az életet. Az Ez zsír! kitalálói szerint sohasem késő az egészség útjára lépni, s a személyre szabott életmódprogramhoz csatlakozókat olyan férfisztárok történeteivel is ösztönzik, akik egyszer csak azt mondták: „Elég volt!”.

Molnár Ferenc Caramel 30 kiló feleslegtől szabadult meg, ám még most sem tartja magát Adonisznak. „Jobb a kedvem, gyorsabban ébredek, könnyebben végzem a fizikai tennivalókat. Bár most sem érzem magam túlságosan attraktív férfinak, de tény, hogy az ember önbizalma az elvesztett kilók számával arányosan nő. A szerelmem miatt is próbálok odafigyelni, ha elmegyünk együtt valahová, ne kelljen rosszul éreznie magát a barátnői előtt, akiknek kockás hasú, modell kinézetű párjaik vannak” – mondta nevetve Caramel, aki a sport mellett a csökkentett ételadagokra és a vitaminokra esküszik.

Molnár Ferenc Caramel (Fotó: Redlemon - A galériához KATT a képre!)


Ma már nehezen hinnénk el, de Kocsis Tibi jojó-effektussal küzdött. „Anyukámnak volt egy ajándékboltja, abban pedig mindenféle édesség, és én nagyon szerettem nassolni. Így indult gyerekkoromban az elhízási folyamat, majd magas lett a vérnyomásom, és az orvosok diétára fogtak. Egészen huszonéves koromig jojó-effektus volt nálam. A túlsúllyal akkor szembesültem igazán, amikor láttam, hogy a suliban a többi fiúnak mennyivel nagyobb sikere van” – mesélt küzdelmeiről Kocsis Tibi, aki ezek után lefogyott, majd X-Faktoros szereplése érdekében újabb 20 kilótól szabadult meg.

Fenyő Iván szerint nincs testi egészség lelki egészség nélkül. A színész egy időben nagykanállal habzsolta az életet, mára azonban az egészség útjára lépett. „Sok minden történt az életemben, kisebb és nagyobb pofonok értek, így ma már sokkal jobban odafigyelek magamra és a környezetemre. A keleti vándorlásaim is hozzájárultak ahhoz, hogy egyre többet lássak és tapasztaljak. Hiszem, hogy ha az ember jobbat ad, akkor jobbat is kap” – fejtette ki a sármos színész a Life-nak.

A megfelelő étkezés mellett fut, jógázik, búvárkodik és a judo mellett a ju jitsu küzdősport is szenvedélyévé vált. „Mindig is szerettem sportolni, sok energiám van, azt le kell vezetni, különben rossz irányba vinne el. Ezt az energiát inkább valamilyen kreatívabb irány felé fordítom.

Király Viktor esetében a kilók évszakokhoz igazodnak. „Telenként felszedek extra kilókat, amikor viszont kisüt a nap, az első ember vagyok a szigeten. Ez hiúsági kérdés is, az emberek sokszor nem veszik észre rajtam a pluszokat, de én nem szeretem a pici úszógumit sem” – árulja el az énekes, aki inkább szálkás testalkatra vágyik, mint hatalmas izmokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.