A jövőben öldököl az akcióhős

Bruce Willis időutazik - és megnyitja a torontói filmfesztivált

A Bruce Willis főszereplésével forgatott Looper - A jövő gyilkosa című időutazós thrillerrel nyílik meg szeptember elején a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál - jelentették be a mustra szervezői.

Franciaország - Cannes-i filmfesztivál - Bruce Willis képgaléria

2012.07.25 16:29MTI

A Rian Johnson rendezésében készült produkcióban Joseph Gordon-Levitt bérgyilkost alakít, akit azzal bíznak meg, hogy ölje meg öregebb önmagát, akit Bruce Willis játszik. A szeptember 6. és 16. között zajló torontói filmfesztiválon a szervezők tájékoztatása szerint számos további világpremiert is tartanak.

Egyebek mellett a David Mitchell regényéből adaptált Cloud Atlast is vetítik Hugh Grant és Halle Berry főszereplésével. A Ben Affleck rendezte Argo című túszdráma szintén a kanadai filmmustrán mutatkozik be, akárcsak Az éjfél gyermekei című Salman Rushdie-könyvből született film, amelyet az indiai Deepa Mehta rendezett.

Fotó: AllMovie Photo (A galériához KATT a képre!)


Észak-Amerika legjelentősebb filmfesztiváljának programjában több klasszikus-feldolgozás, így Dickens Szép remények, Tolsztoj Anna Karenina és Shakespeare Sok hűhó semmiért című művének filmváltozata is látható majd.

Dustin Hoffman Quartet című rendezői bemutatkozásával érkezik Torontóba, ahol vígjátéka olyan tekintélyes kollégák munkáinak társaságában szerepel, mint Costa-Gavras, Neil Jordan, Robert Redford és David O. Russell - ismertette a részleteket a BBC hírportálja.

A kanadai fesztiválon a nemzetközi produkciók szakmai zsűri előtt nem versenyeznek egymással, a nézők szavazatai alapján kerül ki a felhozatalból a győztes alkotás, amelynek jó esélyei vannak az Oscar-versenyben is. Két éve A király beszéde, tavaly a libanoni-kanadai rendezőnő, Nadine Labaki Where Do We Go Now című filmje nyerte a 15 ezer kanadai dollárral járó közönségdíjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.