Fonott kényelem, egy kicsit megbolondítva

Ülj rá Rapunzel hajára!

Kenneth Cobonque egy gyönyörű s kényelmes Rapunzel fotelt tervezett. A nevével ellentétben az ülőke egyáltalán nem gyermeteg, inkább elegáns.

2012.07.08 19:13napiotthon.hu

A Rapunzel-mese arról szól, hogy egy szegény ember beteg feleségének egy Rapunzel nevű gyógynövényt keres, de az csakis a gonosz bostorkány kertjében terem. A gonosz asszony észreveszi a betolakodót és bosszúból elrabolja a szegény házaspár kisbabáját.

A kislány idővel gyönyörű hajadonná cseperedik, hosszú aranyhajat növeszt A boszorkány irigykedve a lány szépségére egy hatalmas toronyba zárja, amelynek nincs ajtaja és csak ő tudja megközelíteni úgy, hogy felmászik a lány leeresztett hajfontán. Végül egy királyfi menti meg az elrabolt szépséget, feleségül veszi és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

‹br›

A mesét a Disney is feldolgozta, de alapja egy német népmese, amelyet a Grimm testvérek gyűjtöttek. A Rapunzel, magyarul raponc növény egy gyöngyvirágfajta. A lány hajfonatából inspirálódott a designer Cobonque is, a bútor bevonata is fonott. A külső borítás alatt masszív, acélváz található. A fotel hívogató, kényelmes, kuckós érzészt nyújt egy fárasztó munkanap után. Anyaga gyapjú, amelyet szivacska tekertek és az egész ülőalkalmatosságnak gubó formája van.

Itt bizonyára kényelmes lehet ücsörögni, olvasgatni vagy a világ nagy dolgain gondolkodni.A fotelt különféle színekben készítik, a palettán megtalálható a szürke, a fekete, a sárga és a lila szín is, így bármelyik lakásenteriőrben megállják a helyüket. A fotelhez puha, kényelmes lábtartót is gyártanak, amelyet a kollekció keretében lehet megvásárolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.