Mennyire ismeri a brit trónörököst?

30. születésnap - 30 tény Vilmos hercegről, amit talán ön sem tud

Csütörtökön töltötte be 30. születésnapját a britek kedvenc trónörököse, Vilmos herceg, ebből az alkalomból 30 olyan apróságot árulunk el, amelyet talán csak a legközelebbi ismerősei, vagy a legelszántabb rajongói ismerhetnek.

2012.06.22 18:29ma.hu

1) A teljes neve: William Arthur Philip Louis Windsor

2) 1982. június 21-én született Paddingtonban (Nyugat-London) a St Mary Kórházban, súlya 3,3 kg volt.

3) Ugyanezen a napon ünnepelte vagy ünnepli születésnapját a filozófus Jean-Paul Sartre, az író Mary McCarthy, Reinhold Niebuhr teológus és Ray Davies rockzenész, a The Kinks tagja.

4) Becenevei közé tartoztak a Big Willie (Nagy Vili), P.Willie, Wills, Billy, Vombat, Prince of Wails (szójáték, a Prince of Wales helyett "Jajgatós herceg"-et jelent), valamint Őrosszasága.

5) Az Aston Villa válogatott csapatot támogatja, amelyről az egyik vele közös szakaszban szolgáló helikopter-pilóta azt mondta: ez az egyetlen dolog Vilmossal kapcsolatban, ami miatt "aggasztó dolog" vele együtt dolgozni.

6) Tanulmányait Mynors Asszony Iskolájában, a londoni Wetherby Iskolában, a Berkshire-i Ludgrove-ban és az Etoni Gimnáziumban végezte, mielőtt felvételt nyert a skóciai St. Andrews Egyetemre. Diplomáját 2005-ben földrajzból szerezte.

7) Gyermekként fejen találták egy golfütővel egy golfklubban, akkor szerezte a homlokán látható Harry Potter-stílusú sebhelyet.

8) Hősként ünnepelték nem sokkal azután, hogy megszerezte felderítő- és mentőpilóta képesítését, amikor egy viharban hegyen rekedt és mellkasi fájdalmaktól szenvedő férfi életét megmentette.

9) Katalin hercegnővel csupán két órával a nyilvánosságra kerülés előtt tájékoztatták eljegyzésükről II. Erzsébet királynőt.

10) A Rák jegyében született, ami víz-jel. Az asztrológusok szerint ezek az emberek híresek az érzékenységükről, melyet a hozzájuk legközelebb álló és legkedvesebb személyek iránt mutatnak. A Rák jegyében született embereket a tanítás inspirálja és akkor érzik boldognak magukat, ha látják, hogy mások is boldogok. Úgy tartják, általában véve is családcentrikusak és szilárdan kiállnak a véleményükért.

11) Pilótatársai rendszeresen megtréfálják őt munka közben, egyikük bevallotta, hogy számos emléktárgyat szerzett már be a trónörökös pár képével, így előfordul, hogy a szekrényét kinyitva a saját képmása néz vissza rá a párnáról vagy a csésze aljáról, amikor teát iszik.

12) A pár kedvenc dala a Bodyrockerstől az I like the way you move című szám.

13) Vilmos rajongójának mondja magát a valóságshow-s Amy Childs, Eva Longoria, a Született feleségek sztárja, valamint Miranda Kerr modell, ők rendszeresen kinyilvánítják az iránta érzett szeretetüket.

14) 14 éves kamaszként állítólag bejelentette, mostantól a Pamela Anderson iránt érzett vonzalmát felváltotta a Spice Girls-tag Emma Bunton iránti rajongása.

15) Bevallotta, hogy nem a legtökéletesebb táncos, felesége állítólag legszívesebben az asztal alatt táncolna vele.

Fotó: MTI


16) Gyermekkora óta kedvenc hobbijai a síelés, a tenisz, a foci, a jégkorong, a rafting, az evezés és a lövészet.

17) Spanyolországban és Mallorcán számtalan kocsma és fogadó viseli a tiszteletére a Vilmos herceg nevet, és Nagy-Britanniában is több tucatnyi Cambridge Hercege nevű pubot találhatunk.

18) Fiatalabb éveiben rendszeresen ivott Stella Artois sört és sambucát a klubokban, illetve igényes koktélokat London elit szórakozóhelyein.

19) A kérdésre, hogy mit tenne, ha egy napra láthatatlanná válna, azt felelte: "Azt hiszem, nagyon zavarban lennék. Talán bemennék egy újság szerkesztőségébe, elbújnék a háttérben és meghallgatnám, miket beszélnek rólam."

20) Egyszer el akarta terelni a figyelmet magáról egy Bournemouth-i szórakozóhelyen, ezért azt mondta a rácsodálkozó idegeneknek: az ő neve valójában Danny, de gyakran összekeverik Vilmos herceggel.

21) Ellentétben öccsével őt a legtöbb botrány elkerüli. Egyike a ritka eseteknek, amikor kínos helyzetbe került a bulvárlapok fotósai előtt, egy baráti buli közben történt. Egy 24 éves brazil lány mellén volt a keze, később azzal magyarázta, hogy épp leporolta a lány mellkasát.

22) Ugyanazon az éjszakán egy másik kép is készült róla és a 23 éves Lisa Agarról, ez segített helyrehozni kapcsolatát Kate Middletonnal azáltal, hogy féltékennyé tette.

23) Esküvőjüket 24,5 millió ember nézte csak az Egyesült Királyságban és a becslések szerint kétmilliárdan kísérték figyelemmel szerte a világon.

24) Szereti kiruccanni a csendes kis mozikba, látták már őt a Bosszúállók, a The Inbetweeners, a Koszorúslányok, illetve mostanában a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részének vetítésén.

25) Jelenleg mintegy 3500 különböző Vilmos herceg-feliratú vagy képű relikviát lehet megvásárolni az eBay brit változatán, beleértve a maszkokat, korabeli újságokat vagy emlékkanalat.

26) Állítólag a csokis keksz a kedvence, az étcsokiban gazdag teasüteménynek azonban nem a sült, hanem a hűtőben lehűtött változatát kedveli. Egy különleges változata az esküvőjére is készült.

27) Beismerte, hogy nem a világ legjobb szakácsa. "Amikor megpróbáltam elbűvölni Kate-et a varázslatos főztömmel, mindig történt valami: vagy odaégettem, vagy kiöntöttem, vagy felgyújtottam" - mondta.

28) Esküvője előtt alig aludt, de nemcsak az izgalom, hanem az utcán hangoskodó tömeg miatt is, és azért is aggódott, hogy megbotlik majd a lépcsőn.

29) Fiatalabb korában rendőr szeretett volna lenni, mielőtt csatlakozott a hadsereghez.

30) Véleménye szerint birkózásban le tudná győzni Harry herceget, "ez nem is kérdés".

(Az összeállítás a Telegraph alapján készült.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.