24. alkalommal áll a Billboard élén a 21

Már megint Adele vezeti a toplistát

Már 24. alkalommal került a héten a Billboard legkelendőbb kétszáz albumot felsorakoztató eladási toplistájának élére Adele 21 című lemeze.

2012.06.14 18:29MTI

A szerdán közzétett rangsor szerint a Grammy-díjas brit énekesnő ezúttal olyan népszerű sztárok új albumait utasította maga mögé, mint a countryzenész Alan Jackson, a 29. lemezével előálló, ötvenedik születésnapját ünneplő The Beach Boys, illetve Neil Young, akinek 35. stúdióalbuma az eladások alapján a negyedik lett.

Adele közel másfél éve piacra dobott albumából a Nielsen SoundScan adatai szerint az elmúlt héten 75 ezer példány fogyott. A Rolling in the Deep és a Someone Like You előadója iránti érdeklődést a június 3-án sugárzott Adele Live in London című műsor fokozta fel ismét, amelyet az NBC tűzött műsorára.

Jackson 15. stúdiólemeze 73 ezer darabos eladással debütált a Billboard-listán, a The Beach Boys That's Why God Made the Radio című korongjából 61 ezer kelt el, Neil Young pedig 44 ezres eladást könyvelhetett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.