Michael Jacksont is beelőzte a "21"

A királyt már kiütötte, a királynőn még dolgoznia kell Adele-nek

Minden idők ötödik legnagyobb példányszámban eladott hanglemeze lett Nagy-Britanniában Adele második, "21" címet viselő nagylemeze, amellyel még a pop királyát, Michael Jacksont is megelőzte.

2012.05.04 08:29ma.hu / MTI

Leelőzte Michael Jackson Thriller című albumát a britek ifjú csillaga: Adele második, 21 címet viselő albuma ezzel az angliai lemezeladási lista minden idők ötödik legnagyobb példányszámban elkelt darabja lett. Az Official Charts Company csütörtöki közlése szerint 4 millió 274 ezer 300 darabot adtak el a Grammy-díjas nagylemezből, ami kereken 500-zal körözte le a pop királyának legsikeresebb albumát, az elmúlt egy hónap alatt heti átlagban mintegy 20-20 ezer darabot vettek a rajongók.

Nem ez az egyetlen kiemelkedő teljesítmény, ami a 21-hez köthető: immár 65. hete tanyázik a legnagyobb példányszámban eladott lemezek heti listáján, a XXI. századi albumok között pedig egyértelműen vezető helyet foglal el. Az abszolút rekordtól azonban még messze van: a listát a Queen vezeti a Greatest Hits albumával, melyből napjainkig 5,8 millió darab fogyott, a lista további helyein pedig olyan lemezek állnak, mint a Beatles Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, az ABBA legjobb dalainak gyűjteménye, valamint az Oasis (What's The Story) Morning Glory című korongja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.