Búcsúlevelet írt, majd mellkason lőtte magát

Öngyilkos lett a Fleetwood Mac 65 éves gitárosa

Meghalt szerdán nashville-i otthonában Bob Welch amerikai gitáros, a Fleetwood Mac egykori tagja. Nyilvánvalóan öngyilkos lett, mellkason lőtte magát - közölte a rendőrség. Hatvanöt éves volt.

2012.06.08 08:29MTI

A halott Bob Welchre felesége talált rá. "Búcsúlevelet találtunk a lakásban. Mr. Welchnek egészségügyi problémái voltak. A rendőrség alapvetően öngyilkosságként vizsgálja a halálesetet, idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel" - közölte a tennessee-i állambeli város rendőrségének szóvivője.

Bob Welch tizenéves korától zenélt, valamikor tagja volt a hatvanas évek egyik népszerű amerikai zenekarának, a Pipeline című számáról híres Chantays együttesnek. A The Seven Souls nevű bandában folytatta. 1970-ben megjelentetett egy szólóalbumot, majd 1971-ben csatlakozott a kitűnő gitárosait sorra elhullajtó brit Fleetwood Machez, amelynek így első amerikai tagja lett.

Négy évig maradt a zenekarral, összesen öt albumnak volt a közreműködője. A korszak legsikeresebb lemezének általában a Mystery To Me-t tartják.

Bob 1975-ben távozott az elpoposodott zenekarból. Alakított egy saját együttest, majd 1977-ben kiadta második szólóalbumát, a French Kisst, amely platinalemez lett. Az énekesként is kitűnő Welch a nyolcvanas és kilencvenes években összesen tizenhat albumot jelentetett meg, emellett zenét szerzett.

A French Kiss és a Three Hearts című albumának felvételeihez meghívta a Fleetwood Mac több tagját, de anyagi kérdéseken összekaptak az egykori társak. Ennek következménye lehetett Bob szerint, hogy nem hívták meg, amikor 1998-ban a rock halhatatlanjai közé került az együttes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.