Jubileumi díszkiadásban jelenik meg a Bad

Új köntösben, 25 év után visszatér Michael Jackson "rossz" oldala

Díszkiadásban, új zenével és soha nem látott koncertvideóval tér vissza szeptemberben Michael Jackson Bad című albuma az üzletek polcaira, éppen 25 évvel az eredeti lemez megjelenése után.

2012.05.22 10:29MTI

Ez lesz az első alkalom, hogy egy teljes album újra megjelenik a 2009-ben elhunyt popcsillag katalógusából - mutattak rá Michael Jackson hagyatékának kezelői hétfőn. A Bad 25 című deluxe csomag szeptember 18-tól lesz kapható.

Az eredeti slágerek - mint a The Way You Make Me Feel vagy a Man in the Mirror - demófelvételekkel és olyan dalokkal egészülnek ki, amelyek nem fértek fel a negyed évszázada megjelent és Grammy-díjat nyert korongra.

A koncertfelvétel 1988-ban, a londoni Wembley stadionban készült 72 ezer nézővel, közte Károly herceggel és Diana hercegnővel. A videót Michael Jackson magángyűjteményében fedezték fel. Minden valószínűség szerint ez az egyetlen felvétel a koncertről és az énekes saját használatára készült - fogalmaztak a hagyatékkezelők.

A Bad két Grammy-díjat nyert, világszerte pedig több mint 45 millió példány fogyott belőle. Az albumon a címadó dal mellett a Dirty Diana, a Smooth Criminal és hasonló slágerek szerepelnek.

Ez volt az utolsó lemez, amelyet Jackson a Motown híres producerével, Quincy Jonesszal készített. Jones felügyelte az énekes első két szólólemezének, az Off The Wall és a Thriller címűeknek is a munkálatait. A Bad ugyan nagy siker volt megjelenésekor, a Thriller - minden idők egyik legkelendőbb albuma - azonban árnyékot vetett rá.

A pop királyaként emlegetett Jackson amerikai rajongói már június 5-én ízelítőt kaphatnak az új Bad albumból az I Just Can't Stop Loving You című szám révén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.