A fekete művészek szentélyében avatják őket

Képek - Michael Jackson mellé állítják Lionel Richie-t és Etta Jamest

Beiktatják Lionel Richie énekes-dalszerzőt és a nemrég elhunyt Etta Jamest a New York feketék lakta negyedeként ismert Harlemben lévő Apollo Theatre hírességeinek csarnokába.

Lionel Richie emlékezetes koncertpillanatai képgaléria

2012.03.09 08:34MTI

A ceremóniát június 4-én tartják, Lionel Richie és Etta James neve olyanok mellé kerül, mint Stevie Wonder, Michael Jackson, Aretha Franklin és Patti Labelle.

Lionel Richie az 1970-es években fellépett a The Commodoresszal a híres koncertteremben. A zenész leghíresebb slágerei között szerepel többek közt a Stuck on You és az Endless Love. Idén novemberben - hét év után ismét - újra fellép Magyarországon is, és márciusban megjelenő duettalbumát, a Tuskegee-t mutatja be.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Etta James szerteágazó stílusa a blues, a soul, a dzsessz, az R&B és a rock műfajára is kiterjedt. Munkásságát az At Last és a Trust in Me című klasszikusokhoz hasonló balladák fémjelezték. Az Apollóban - New York egyik legrégebbi és leghíresebb koncerttermében - már 1957-ben, majd később az 1960-as években is színpadra állt.

Utolsó albuma, a The Dreamer három hónappal 2012. január 20-án bekövetkezett halála előtt jelent meg. James 73 évesen hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.