Finom falatok egyszerűen

Borsó és mogyoró? Hogy jön ez össze?

Igazán különleges csemege ez a zöldborsóval és mogyoróval, no meg egy csomó finom fűszerrel készülő fogás. Hogy fogjunk hozzá? Fűszerekből alaposan be kell vásárolnunk...

2012.05.19 07:25ma.hu

Mi is az a borsó és mogyoró? Nem kell túl sok fantázia hozzá, ellenben fűszer igen - és a recept, amivel ezekből az összetevőkből finom csemegét "gyárthatunk!"

Hozzávalók 6 személyre:

- 1 kg zöldborsó
- 1 dl tisztított földimogyoró
- 4 evőkanál ghí
- 1 csipetnyi asafoetida
- 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1/2 kávéskanál erős paprika
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 kávéskanál őrölt szegfűbors
- 3 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál só

Forrósítsuk fel a ghít egy edényben, tegyük bele az asafoetidát, majd a mogyorót és pirítsuk meg.

Ezután tegyük hozzá a borsót is és keverjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket és a sót. Pároljuk puhára a borsót.

Egyszerűbben asafoetida helyett rakjunk 2 kávéskanál majoránnát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.