Budapesten rendezik

Az elmúlt hatvan év legnagyobb feminista konferenciája nálunk

Több mint 500 tudós és kutató érkezik Budapestre, hogy részt vegyenek a feminista tudományok seregszemléjén.

2012.05.16 13:46ma.hu

A Közép-európai Egyetem (CEU) ad helyet május 17. és 20. között a 8. Európai Feminista Kutatói Konferenciának (8th European Feminist Research Conference), amelyet az egyetem Nádor utcai épületeiben és az ELTE Gólyavár Konferenciaközpontban rendeznek meg. Több mint 500 tudós és kutató érkezik a rendezvényre, amely az elmúlt hatvan év legnagyobb feminista konferenciája Budapesten. A négynapos konferencián a feminista tudomány legelismertebb alakjai vesznek részt, a panelbeszélgetések pedig olyan változatos témákat érintenek, mint a feminizmus és a társadalmi befogadás, a nők helyzete az eurozóna válsága után, vagy az iszlám feminizmus kérdései. A konferencia a társadalmi nemek tudományát (Gender Studies) hallgató egyetemi diákok eddigi legnagyobb európai találkozója is egyben: 150 mester hallgató érkezik, hogy megvitassa a közös érdeklődési területeket, közülük hatvanan elő is adnak.

A konferencia során a témához illő kerekasztal beszélgetések mellett több mint száz panel kerül megrendezésre, amelyeken közel 400 tanulmányt mutatnak be az előadók. Az előadások mellett kulturális programok is várják az érdeklődőket, mint például filmvetítések, színházi előadások, valamint az európai feminista könyvtárak plakátjaiból kiállítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.