Koncertek és kiállítások színesítik a programot

Presser Gábor és Rúzsa Magdi is fellép a Kolozsvári Magyar Napokon

Egyedi, közös produkcióval készül a két magyar szupersztár, Presser Gábor és Rúzsa Magdi az augusztus 13-20. között megtartandó Kolozsvári Magyar Napokon.

2012.05.10 12:29MTI

Gergely Balázs, a fesztivált szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a Kolozsvári Magyar Napok keretében idén is klasszikus és könnyűzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók várják a közönséget. "Az esti főtéri koncertek mellett a Farkas utcai fesztiválutca lesz a közösségi találkozási pont" - fogalmazott Gergely Balázs.

Amint Sánta Levente fesztiváligazgató elmondta, Presser Gábor és Rúzsa Magdi egyedi, közös produkciója lesz az augusztus 13. és 20. között tartandó rendezvénysorozat legfontosabb koncertje, de a többi fellépőre sem panaszkodhatnak a fesztiválrajongók. A dzsesszvonalat a Budapest Ragtime Band képviseli, a bluesos hangulatot Hobo és bandája garantálja, a Főtéren koncertezik ugyanakkor az Edda és a Neoton Família is.

Fekete Emőke, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, a Kincses Kolozsvár Egyesület alapító tagja kijelentette: a közigazgatási szervek idén is a Kolozsvári Magyar Napok mellett állnak, a Kolozsvári Városi Tanács 40 ezer lejt (2,65 millió forintot), a Kolozs Megyei Tanács pedig több mint 50 ezer lejt (3,36 millió forintot) utalt ki a rendezvény támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.