Százötven millió ausztrál dollárt követeltek tőle

Meggyűlt a baja az adóhatósággal Krokodil Dundee-nak

Rendezte hosszú évek óta tartó adósságvitáját az ausztrál hatóságokkal Paul Hogan, a Krokodil Dundee című világsikerű filmek sztárja.

2012.05.01 18:29MTI

A színész kedden közleményben jelentette be, hogy ő és üzlettársa-barátja, John Cornell megegyezett az adóhatósággal egy bizonyos összeg kifizetéséről, amivel lezárul a hét éve tartó adóvita.
   
Hogan nem árulta el, hogy mennyit fizetnek az adóhivatalnak, csak azt tudni, hogy a hatóságok 150 millió ausztrál dollárt (33 milliárd forint) követeltek rajta be nem fizetett adó és bírság címén 20 évre visszamenőleg. A hivatal azzal vádolta a krokodilos filmek sztárját, hogy offshore-számlák szövevényének segítségével eltitkolta világszerte sikeres filmjeinek valós bevételét az ausztrál adóhatóság elől.
   
A színészt az ausztrál hatóságok letartóztatták 2010-ben, amikor visszatért Ausztráliába édesanyja temetésére, és két hétig nem is engedték vissza Los Angeles-i otthonába.
   
A Krokodil Dundee-filmek, amelyekből az első 1986-ban készült, a legsikeresebb ausztrál filmes produkciók közé tartoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.