Messziről látszott az ünnepi műsor

Az űrből is Kim Ir Szen születésnapját nézték

Még az űrből készült műholdas felvételeken is látszott az a tömeges koreográfia, amelyet a kommunista ország alapítójának 100. születésnapja alkalmából mutattak be a múlt héten Észak-Korea fővárosában, Phenjanban.

2012.04.27 10:29MTI

Az ázsiai országban nagy hagyománya van a hatalmas embertömeg megmozgatásával bemutatott jeleneteknek, amelynek során a szabályos rendben álló résztvevők színes táblák emelgetésével váltakozó képeket, illetve jelszavakat jelenítenek meg.

Az április 15-én készült felvételen, amelyet a DigitalGlobe műholdas képszolgáltató adott közre, látszik az arany és vörös jelmezekbe öltözött tömeg, amint koreai nyelven a "dicsőség" szót formálják meg.

A születésnapi parádé végül egy új rakéta felvonultatásában érte el csúcspontját, habár a felvételt elemzők szerint a fél tucat látványos rakéta valójában csak hamisítvány volt.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.