Frissítő és finom

De gazdag ez a nyári burgonyasaláta!

Hamarosan itt a frissítő saláták ideje - a nyári burgonyasalátát se hagyjuk ki a köretek közül, különösen, ha szeretjük a krumplit.

2012.04.14 07:27ma.hu

Ha igazán gazdag és frissítő salátára vágyunk, ideális választás lehet a nyári burgonyasaláta - köretnek, de önmagában is nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre:

- 300 gr burgonya
- 200 gr kovászos uborka
- 2 paradicsompaprika
- 1 savanykás alma
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kemény tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál mustár
- 1 dl tejszín
- só, bors
- 1 csipet porcukor

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, karikákra vágjuk, és egy mélyebb tálba tesszük. A kovászos uborkákat vékonyan felszeleteljük, ha nagyok a magjai, azokat eltávolítjuk.

A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra szabdaljuk, 10-12 félkarikát félreteszünk a díszítéshez. Az almát felkockázzuk, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével (különben megbarnul).

A tojást meghámozzuk, a sárgáját kiemeljük (az öntethez félretesszük), a fehérjét és a petrezselymet finomra vágjuk, az egészet a burgonyához adjuk.

Az olajat, a maradék 2 evőkanál citromlét, a mustárt és a tejszínt simára keverjük a félretett és szétnyomkodott kemény tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.

A salátára öntjük, összekeverjük és legalább 1 órát pihentetjük. Tálaláskor a tál peremét a félretett paradicsompaprikaívekkel díszítjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.