Igazán finom csábítás mandulával...

Hagyjuk pihenni a mandulás kalácsot!

Ha egy igazán kellemes ízű, kávé mellé is ideális kalácsra vágyunk, tegyük le voksunkat a verhetetlen mandulás mellett.

2012.04.11 06:29ma.hu

Kevés ízletesebb sütemény van - legyen türelmünk az elkészítéséhez, mert a mandulás kalács igazi élmény...

Hozzávalók:

-
4 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 dl langyos tej
- 50 dkg liszt
- 40 dkg tisztított hegyesre vágott mandula
- 12 dkg puha vaj
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi só
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor

Az élesztőt összemorzsoljuk, majd egy teáskanál cukorral és a tejjel elkeverve 15 percig állni hagyjuk. A liszt felét összekeverjük a mandulával, a vajjal, a maradék cukorral, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel.

A liszt másik felét is hozzákeverve összegyúrjuk és letakarva 1 órán keresztül pihentetjük. A tésztából két téglalapot formálunk és két vastag , két vékony lapot nyújtunk.

A vastag és a vékony lapokat egymásra tesszük, hosszában félbehajtjuk és a két kalácsot kivajazott tepsibe fektetjük.

Letakarva még 30 percig pihentetjük. Kb. 45 percig sütjük, majd további 10 percig hagyjuk pihenni a sütőben. Végül olvasztott vajjal bekenjük és porcukorral meghintjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.